Nopţi de mămică

Baby sleeping close to her mother, holding her finger  Aud un scâncet şi mă întorc mecanic pe partea drepată cu un sâsâit pe buze şi cu sânii pregătiţi de lucru. Făt- Frumos pictează, mai ceva ca Picasso, cu mînile şi picioarele prin aer căutând sursa de somn şi hrană, când o găseşte cade ca secerat în mirajul laptelui şi se face linişte. Îşi umple burta cu lichidul preţios şi purcede la somn cu fundul în direcţia laptelui, semn că i-a fost suficient (momentan).

Ramn nemişcată în aceeaşi poziţie cu ochii întredeschişi căutând un semn, ceva, orice, care să îmi arate că mai am câteva minute de somn.

Nu mă uit niciodată la ceas, îmi e frică de el, nu vreau să îmi arate carecumva că s-a făcut dimineaţă şi nu mai am de dormit nicio secundă.

Nemişcată ca o statuie amorţesc curând . Nu îmi simt piciorul drept şi am un junghi în burtă. Încet, ca o şopârlă, încerc să mă târăsc sub aşternuturi, îmi mut încetinel piciorul stâng într-o încercare de pregătire a poziţiei de transfer, de pe partea dreapta pe partea stânga (parte pe care sper că voi adormi în maxim 5 secunde). Urmăresc respiraţia puiul care pare lină şi regulată. Din când în când mai aud un foşnet de degeţele pe pernă, semn că nu e pe deplin adormit. Rămân în aceeaşi poziţie statică urmărind semnele de somn adânc ale puiului. Orice zgomot îl poate transformă din prinţ în zmeu şi trebuie să recunosc că îl prinde mai bine rolul de prinţ.

Cum stau eu aşa că o Monalisă în tablou, simt un nod un gât şi un val de tuse stă gata să mă năvălească. Am nevoie de apă, dar nu se pune problema să mă ridic să beau, puiul s-ar trezi din somn în secundă doi. Cât aş bea un pahar de apă el ar plânge straşnic, iar procesul de readormire s-ar îngreuna considerabil. Elimin varianta aceasta şi mă apuc să înghit “în sec” cu înghiţituri mici. Funcţionează!

Gata. Să revenim la treaba cu somnul care ma cuprinde lin  şi simt cum alunc încet, plutind pe un pat imaginar, într-o groapă fără fund. Groapă asta pare nesfârşită şi la un moment dat mi se face frică. Încerc să sar din pat (nu inteleg de ce, pentru ca probabil as sfarsi in groapa fara fund, dar nu e loc de logica in vise) şi TRESAR.

Făt-frumos tresare şi el, îşi pregăteşte uneltele şi se apucă iar să „picteze” energic, forme nedesluşite prin aer, alaturi de sunete impresionante (sa fie arta pana la capat).

Reiau procedura de mai sus, procedura ce se repetă cu o frecvenţa de 10-15 minute, depinzând de percepţia mea asupara timpului la momentul respectiv. Pare ca un buton de repet stricat, care reia acelaşi cântec de zeci şi sute de ori fără ca cineva să fie capabil să îl repare vreodată.

S-a ales praful de toată muncă mea de poziţionare pentru transfer într-o poziţie mai bună de somn.

Cu coda ochiului zăresc o lumina la vecinul din blocul de vis-a-vis, mă rog în gând să nu fie vreo ora la care lumea merge la muncă, de asemenea cunoscută şi că DIMINEAŢA. Rămân aşa câteva secunde urmărind lumina. Nu trece mult şi lumina se stinge. Huhhh….răsuflu uşurată, poate şi vecinul se trezise pentru un pahar cu apă. Cu mişcări minimale îmi caut perna şi o aşez strategic sub cap. Gata, să vină si somnul acum.

In asteptatrea somnului aud o mare foşneală  la câţiva centimetrii de faţă mea, nu deschid ochii, mă prefac că dorm. „M-A-M-A”, rămân în continuare în linişte şi încerce să imi tin respiratia.

„Mama, mama, mama”. Ok, deschid ochii pe jumătate şi văd doi ochi negrii larg deschişi şi o gura cu 6 sase dinti imprastiati intr-un  zâmbet până l la urechi care ma face sa zambesc si sa uit de lipsa somnului .

Ce să vezi?? Era DIMINEAŢA!!

Va urma…

Astept cu nerabdare sa citesc si experientele voastre despre nopti alaturi de suflete mici.

Urmariti pagina de facebook a blog-ului ( link aici) sau apasati butonul de follow pentru a primi toate noutatile direct pe mail.

Advertisements

One thought on “Nopţi de mămică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s